Udgivet af Torben Fogde Larsen, tor d. 29. apr 2021, kl. 09:40

PRESSEMEDDELELSE

Ny sognepræst i Nibe-Vokslev og ny provst i Aalborg Vestre Provsti

Hendes Majestæt Dronningen har udnævnt Anna Døssing Gunnertoft til ny sognepræst i Nibe-Vokslev Pastorat og ny provst i Aalborg Vestre Provsti med virkning fra 1. maj 2021.

Anna Døssing Gunnertoft er 41 år og kommer fra en stilling som religionspædagogisk stiftskonsulent i Aalborg Stift, og hun er samtidig i gang med at færdiggøre en Ph.d. ved Aarhus Universitet inden for feltet ”præsters forhold til konfirmationsforberedelse og konfirmation”.

Anna Døssing Gunnertoft er uddannet cand. theol og cand. pæd. fil. Hun blev ordineret som præst som 24-årig, som den yngste kvindelige præst i Danmark nogensinde. 

I 2004 blev hun ansat ved Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, inden hun i 2014 blev ansat som konsulent ved Aalborg Stift.

Privat er Anna gift med Jakob, som er organist, og de har sammen tre børn. Familien bor i Århus, men flytter i løbet af forsommeren ind i præstegården i Nibe.

”I menighedsrådet er vi sikre på, at vi har fået en fantastisk dygtig præst og provst hevet til Nibe. Samtidig er det jo en kæmpe fordel, at vi får en børnefamilie i præstegården – for de ligner jo de rigtig, rigtig mange andre familier, som flytter til Nibe-Vokslev området i disse år. Nu glæder vi os bare til, at vi alle sammen kan komme til at ses igen, så alle kan komme til at lære Anna at kende.” udtaler Jesper Have, som er formand for Nibe-Vokslev menighedsråd. 

I forhold til sit nye job og sin nye fremtid i Nibe-Vokslev udtaler Anna Døssing Gunnertoft: 

”Jeg er opvokset i Aalborg og har som barn sejlet til Nibe mange somre. Området står for mig som idyllisk og naturskønt, og vi glæder os som familie til at flytte hertil. Gennem mit virke som stiftskonsulent har jeg haft et godt samarbejde med biskop og stiftets præster. Jeg føler mig derfor kendt med provstiets dygtige præster, som jeg ser frem til at have et frugtbart arbejdsfællesskab med. Menighedsråd og provstiudvalg har taget særdeles godt imod mig, og samarbejdet her tegner lyst og spændende!”

 

Kategorier Nyheder