Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Torsdagsklub i Sognegården

Dato
Torsdag d. 8. september 2022, Kl. 10:00 til kl. 11:30
Sted
Sognegården, Kirkestræde 6, 9240 Nibe
Medvirkende
Niels Peter Sørensen

Feltpræst i Afghanistan

- en hverdag mellem soldater og talebanere

Frem til august 2021 var 160 danskere udstationeret i 4 lejre i Kabul. Et hovedomdrejningspunkt var de 90 MFPT-drenge/piger, der transporterede rådgivere og andre rundt i Kabuls gader. Her mødte de ikke blot en kultur, som er helt forskellig fra det danske, men de var også bevidste om, at de passerede den usynlige fjende. Taleban var i gaderne og ville gøre, hvad der var dem muligt for at slå de udenlandske soldater ihjel. Alt sammen tvang det til at tænke lag dybere end normalt. Det medførte taknemmelighed, men også spørgsmål til eksistens og livsfundament.

I perioden august 2018 til februar 2019 var Niels Peter Sørensen feltpræst her. I dette miljø har feltpræsten sin opgave som fortrolig samtalepartner, rådgiver og støtte, ”når krisen kradser”. Her begynder unge mænd at tale om Gud og de begynder at gå i kirke – nogle vælger at blive døbt.

Der venter en formiddag, som i lyd, billeder og tale byder med på en tur 5000 km. fra Danmark – en tur ind i danske soldaters hverdag i Afghanistan. Her levede de op til pligten og løste professionelt og samvittighedsfuldt den opgave, den danske stat havde pålagt dem. 

Ophavsret: