×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Mandag d. 24. februar 2020, kl. 19:00

Østeuropa 30 år efter murens fald 

Da deres verden gik under

i Efteråret 2019 var det 30 år siden, at vi alle – over en vis alder – med tilbageholdt åndedræt fulgte en folkelig revolution uden sidestykke blandt vores østlige naboer: Dengang i 1989, da Berlin Muren faldt, da Ceausescu blev henrettet for rullende kamera, da Gorbatjov blev væltet, og da hele Sovjet-imperiet og med det næsten hele den internationale kommunisme sank i grus.

Da støvet havde lagt sig, tonede en ny og uigenkendelig verden frem. Hvordan er det så gået for alle de millioner, der var født ind i kommunismen, og pludselig skulle leve i en helt ny og fremmed virkelighed styret af kapitalisme, individualisme og pengemagt?

Journalisterne Anne Haubek og Thomas Ubbesen, begge kendt fra mange år i DR, har med tog og bus gennemrejst store dele af den gamle østblok og har mødt og talt med snesevis af ganske almindelige borgere fra Rusland til det gamle DDR.

Det er der kommet en gribende og tankevækkende bog ud af – “Vi var folket – møde med østeuropæerne 30 år efter Murens fald” (Gyldendal), som kom på gaden den 13. september sidste år.).

Men der er også kommet et spændende foredrag, ud af den lange rejse og bogen. Et foredrag, som de to journalister i løbet af efteråret sidste år og vinteren 2020 optræder med over hele landet.


Medvirkende
Anne Haubæk og Thomas Ubbesen
Sted Halkærvej 3, 9240 Nibe